12:51 11.10.2021

Труханов у суді з обрання йому запобіжного заходу: Це замовлення на політичне усунення мера

2 хв читати
Труханов у суді з обрання йому запобіжного заходу: Це замовлення на політичне усунення мера

Міський голова Одеси Геннадій Труханов називає кримінальне переслідування стосовно нього замовленням на його політичне усунення як мера і просить суд не задовольняти клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою в 120 млн грн.

"Прошу не задовольняти клопотання сторони обвинувачення ... тому що вважаю, що ви (суд - ІФ), як остання інстанція, маєте розвіяти, зокрема, і настрої в суспільстві про те, що в Україні створено єдиний репресивний орган ... Якщо вийшли з таким обвинуваченням, то, будьте ласкаві, доведіть це не умовиводами", - сказав Труханов у понеділок на засіданні Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо обрання запобіжного заходу в рамках висунутої підозри в причетності до земельних махінацій в Одесі.

За словами Труханова, він не має суми в 120 млн грн, яку обвинувачення пропонує у вигляді альтернативи арешту.

"Це політичне замовлення. Тут потрібне політичне усунення ... найбільш рейтингового мера Одеси, даруйте за нескромність", - додав міський голова Одеси.

Раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що підписала п'ять підозр у рамках розслідування кримінального провадження детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Інформую суспільство про те, що підписала п'ять підозр у рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокурорів САП. Це дуже важлива і показова справа, як для Одеського регіону, так і для країни в цілому... Підозрюваними стали мер міста, кілька міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчало слідство, щоб у жодному разі не помилитися і нічого не пропустити", - написала генпрокурор у Fadebook.

За її словами, зазначені особи причетні до цілої низки злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі.

Пізніше інформоване джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що Венедіктова підписала підозру, крім мера Одеси Геннадія Труханова, колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку, двом депутатам Одеської міської ради VII скликання та бізнесменові Володимиру Галантернику.

Минулого тижня ВАКС почав обирати запобіжний захід Труханову, якого підозрюють у причетності до махінацій із землею.

САП просить обрати Труханову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 120 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА