18:53 08.10.2021

ЄС на саміті Україна-ЄС представлятимуть Шарль Мішель та Урсула фон дер Ляєн

1 хв читати
ЄС на саміті Україна-ЄС представлятимуть Шарль Мішель та Урсула фон дер Ляєн

Президент Європейської ради Шарль Мішель і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн представлятимуть Європейський Союз на саміті Україна-ЄС, який відбудеться в Києві 12 жовтня, повідомила Європейська рада.

"23-й саміт між Євросоюзом та Україною відбудеться в Києві 12 жовтня 2021 року. ЄС буде представлений президентом Європейської ради Шарлем Мішелем і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Україну представлятиме президент Володимир Зеленський", - йдеться в повідомленні на сайті Європейської ради.

Зазначено, що саміт підтвердить незмінну відданість зміцненню політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом, а також непохитну підтримку Європейським Союзом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Обговорення будуть зосереджені навколо результатів, досягнутих у реалізації Угоди про асоціацію між ЄС та Україною і її поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (AA/DCFTA), а також наступних кроків; подальшого посилення економічної інтеграції (у контексті AA/DCFTA) у різних сферах, включно з кліматом, енергетикою, телекомунікаціями, зв'язком, авіацією, освітою та дослідженнями.

Крім того, на саміті обговорять дипломатичні зусилля, спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, подальше зміцнення співробітництва у протидії гібридним загрозам та боротьбі з дезінформацією, співпрацю в боротьбі з наслідками пандемії COVID-19, а також саміт Східного партнерства, який відбудеться в Брюсселі 15 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА