18:05 07.10.2021

Адвокати Януковича вважають рішення ВАКС про арешт екс-президента у справі про заволодіння "Межигір'ям" незаконним

2 хв читати
Адвокати Януковича вважають рішення ВАКС про арешт екс-президента у справі про заволодіння "Межигір'ям" незаконним

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича, до якого у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" Вищий антикорупційний суд (ВАКС) вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді арешту, вважають зазначене рішення суду незаконним і ухваленим під тиском з боку нинішньої влади.

Як повідомляє прес-служба адвокатського об'єднання AVER LEX, що представляє інтереси президента-втікача, відповідну заяву зробила керуючий партнер АО, адвокат Ольга Просянюк.

За її словами, Віктор Янукович не переховується від слідства, як це намагається подати сторона обвинувачення. Вона заявила, що це слідство "всіляко ухиляється від проведення необхідних процесуальних дій".

"Сьогоднішній вердикт підкреслює ще раз те беззаконня і скандали, в якому живе країна. Все це укладається в низку незаконних дій стосовно Віктора Януковича", - зазначила Просянюк.

Раніше стало відомо, що ВАКС ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту екс-президентові України Віктору Януковичу у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я".

З клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою екс-президентові Януковичу та його синові Олександру до ВАКС звернулися співробітники НАБУ та САП.

"Вони є підозрюваними у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" шляхом зловживання своїм службовим становищем", - повідомила прес-служба НАБУ в Telegram-каналі.

Дії екс-президента України та його сина кваліфіковано за ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 209 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. О.Януковичу інкримінується також ч.5 ст.27 (пособництво) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА