10:30 07.10.2021

Мецгеру та ще одному фігуранту справи про перешкоджання роботі журналістів вручено підозри

2 хв читати
Мецгеру та ще одному фігуранту справи про перешкоджання роботі журналістів вручено підозри

Двом посадовцям Укрексімбанку вручено підозри у зв'язку з нападом на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю в будівлі установи, повідомила прес-секретар Київської міської прокуратури Надія Максимець.

"Обом посадовим особам банку вручено повідомлення про підозру та повістки з викликом на допит", - написала Максимець на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер повідомив, що Київська міська прокуратура вручила йому підозру. "Отримав підозру від прокуратури. Правоохоронці сьогодні о 9-й ранку приїхали до мене додому і вручили документ. Учора вони чомусь приїжджали до приміщення банку, але я вже не мав законних підстав там перебувати після того, як написав заяву про відсторонення від виконання обов'язків", - написав він на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що готовий у повному обсязі співпрацювати зі слідством.

Як повідомлялося, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером нібито через одне з питань, яке не сподобалось. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю та самого нападу видалено.

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства й, у свою чергу, звинуватив їх у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, у діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Наглядова рада Укрексімбанку 6 жовтня відсторонила голову правління Мецгера на період розслідування нападу на журналістів і призначила виконувачем обов'язків голови банку члена правління Сергія Єрмакова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА