19:10 05.10.2021

Зеленський ветував закон про віртуальні активи

2 хв читати
Зеленський ветував закон про віртуальні активи

Президент України Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями закон "Про віртуальні активи", який народні депутати ухвалили 8 вересня 2021 року.

Як повідомляє прес-служба глави держави, відповідно до закону, регулювання ринку віртуальних активів здійснюють різні державні органи, залежно від виду таких активів, зокрема шляхом створення нового органу центральної виконавчої влади.

"Водночас світовий досвід передбачає, що регулювання діяльності з організації торгівлі, обміну та зберігання віртуальних активів, призначених для інвестування, здійснюють саме регулятори фінансових ринків для захисту інвесторів, недопущення шахрайства та запобігання створенню фінансових пірамід із використанням віртуальних активів", - ідеться в повідомленні на сайті глави держави.

Так, наголошується, що положення закону не відповідають конституційним вимогам правової визначеності як складової принципу верховенства права (ст.8 Конституції України), а також не забезпечують прозорих умов для учасників ринку віртуальних активів, що не сприятиме належному забезпеченню їхніх прав.

Також наголошується, що створення нового центрального органу виконавчої влади, як передбачено в цьому законі, потребує значних видатків із державного бюджету, джерела покриття яких не визначено.

"З огляду на це президент України повертає документ до парламенту з пропозицією внести зміни, згідно з якими функції державного регулювання мають бути віднесені до компетенції регуляторів, які вже існують в Україні, а саме: Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) і Національного банку Україна", - зазначено в повідомленні.

Згідно з пропозиціями Зеленського, держрегулювання за віртуальними активами, крім віртуальних активів, що забезпечені валютними цінностями, здійснює НКЦПФР.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА