20:29 05.09.2021

Таліби зобов'язали жінок носити нікаби під час відвідування університетів

2 хв читати
Таліби зобов'язали жінок носити нікаби під час відвідування університетів

Рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані зобов'язав жінок, що проходять навчання у приватних університетах і коледжах, під час занять носити нікаб - мусульманський головний убір із прорізом для очей, що закриває обличчя, повідомляють у неділю західні ЗМІ.

Таке рішення таліби озвучили напередодні нового навчального року, який в Афганістані стартує найближчого понеділка.

Також заняття повинні проводитись окремо для чоловіків і окремо - для жінок. У крайньому разі, частина приміщення, де перебувають студенти-жінки, має бути огороджена завісою.

Таліби розпорядилися, щоб заняття для учнів жіночої статі вели або викладачі жінки, або - літні чоловіки "з хорошою репутацією у тому, що стосується поведінки".

Крім того, рух "Талібан" наполягає, щоб в університети був окремий вхід для жінок. Також вони веліли вжити заходів, щоб учні обох статей не перетиналися в перервах між заняттями і при виході з навчальних закладів.

Приватні коледжі і університети, в які допускаються жінки, активно розвивалися в Афганістані упродовж останніх 20 років - під час перебування в країні іноземних військових контингентів. Тепер же таліби зробили правила відвідування університетів більш жорсткими для жінок: наприклад, як наголошується в повідомленнях, останніми роками в Кабулі мало хто носив нікаби: головні убори такого типу були поширені, переважно, у віддалених сільських районах Афганістану.

Одночасно, таліби пішли на поступки порівняно зі своїм перебуванням при владі у 1990-х роках, коли жінкам часто доводилося носити навіть не нікаби, а бурки. Їм дозволялося отримувати лише базову освіту і заборонялося виходити з дому без супроводу родича чоловічої статі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА