12:41 29.08.2021

Корабель Cargo Dragon вийшов на орбіту, взяв курс на МКС

1 хв читати
Корабель Cargo Dragon вийшов на орбіту, взяв курс на МКС

Ракета-носій Falcon 9 у неділю успішно вивела на орбіту Землі вантажний космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX, який 30 серпня повинен буде зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Космічний корабель Cargo Dragon відокремився від другого ступеня ракети-носія Falcon 9, розпочавши самостійний політ, повідомили в NASA. На ньому запрацювали сонячні батареї, які почали постачати корабель енергією.

"Вантажівка" везе на МКС 3,3 тонни продовольства, а також обладнання та матеріалів для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Це вже 23-й політ "вантажівки" SpaceX до МКС і третя місія модифікованого варіанту корабля, який здатний доставляти на МКС на 20% більше вантажу, а також може автономно стикуватися із станцією без допомоги захоплення рукою-маніпулятором, як колишні варіанти.

Запуск корабля у версії Cargo Dragon 2 здійснений у рамках контракту між NASA та компанією SpaceX із постачання станції о 3:14 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу 39A на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю, приводнюючись в Атлантиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА