14:15 11.11.2023

Корабель Cargo Dragon пристикувався до МКС

2 хв читати
Корабель Cargo Dragon пристикувався до МКС

Багаторазовий вантажний космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX у суботу здійснив успішне автономне стикування з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило NASA.

Пристикування до модуля Harmony американського сегмента МКС було здійснено о 5:07 за часом Східного узбережжя США. Корабель доставив на станцію приблизно три тонни продовольства, а також обладнання й матеріалів для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Cargo Dragon у рамках місії CRS-29 було виведено на орбіту Землі напередодні за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX, що стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді.

Це дев'ятий політ "вантажівки" компанії SpaceX на МКС у модифікації Cargo Dragon 2, який здатний доставляти на станцію на 20% більше вантажу, а також може автономно стикуватися зі станцією без допомоги руки-маніпулятора порівняно з першою версією. Нові кораблі розраховані на п'ять польотів до МКС і назад замість трьох у рамках місій колишніх "вантажівок" Cargo Dragon. Вони можуть залишатися на станції протягом 75 днів проти 40 днів у попередньому варіанті.

Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю, приводнюючись в Атлантиці. Із жовтня 2012 року до листопада 2023 року компанія SpaceX здійснила 29 пусків вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них 2015 року закінчився невдачею через аварію ракети-носія.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА