12:21 29.08.2021

До МКС стартував американський вантажний корабель Cargo Dragon компанії SpaceX

2 хв читати
До МКС стартував американський вантажний корабель Cargo Dragon компанії SpaceX

Вантажний космічний корабель Cargo Dragon американської компанії SpaceX у неділю стартував до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Запуск "вантажівки" був здійснений за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX, яка стартувала о 3:14 за часом Східного узбережжя США з пускового комплексу 39А на космодромі на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Приблизно через 12 хвилин після старту "вантажівка" відокремиться від другого ступеня носія та продовжить самостійний політ до МКС. Стиковка зі станцією планується 30 серпня.

Це вже третій політ модифікованого вантажного корабля Cargo Dragon 2 компанії SpaceX, який здатний доставляти на МКС на 20% більше вантажу, а також може автономно стикуватися із станцією без допомоги захоплення її рукою-маніпулятором.

Запуск здійснено в рамках другого контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання станції.

Перший багаторазовий ступінь ракети-носія після старту повинен буде здійснити керовану вертикальну посадку на автоматичну морську платформу A Shortfall of Gravitas в Атлантиці.

Запуск став 23-м за рахунком для "вантажівок" Cargo Dragon до МКС у рамках комерційного контракту між NASA та компанією SpaceX із постачання станції.

"Вантажівка" доставить на МКС майже 3 тонни продовольства, а також обладнання та матеріалів для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем із постачання МКС, який також здатний повертати вантажі на Землю.

Із жовтня 2012 року до червня 2021 року компанія SpaceX здійснила 22 пуски вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них (у 2015 році) закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9.

На сьогодні екіпаж МКС складається з астронавта NASA Марка Ванде Хая та двох російських космонавтів Олега Новицького та Петра Дуброва, які прибули на МКС 9 квітня на кораблі "Союз МС-18", а також прибулих на МКС на кораблі Crew Dragon-2 24 квітня астронавтів NASA Меган Макартур і Шейна Кімбро, астронавта Європейського космічного агентства (ESA) Томаса Песке та астронавта Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хосіде.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА