20:02 22.08.2021

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Грузії

1 хв читати
Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Грузії

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі, який перебуває в Україні з триденним візитом, повідомила прес-служба президента в неділю.

"Глава держави висловив подяку за послідовну і чітку позицію Грузії щодо підтримки територіальної цілісності України, а також запевнив у подальшій непохитній підтримці братнього грузинського народу у відстоюванні суверенітету Грузії", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Зеленський високо оцінив підтримку з боку дружньої країни ініціативи "Кримська платформа" і подякував Гарібашвілі за особисту участь в інавгураційному саміті цього нового формату, приуроченого до деокупації півострова.

Як повідомляється, президент і прем'єр відзначили високу динаміку українсько-грузинського діалогу щодо поглиблення стратегічного партнерства між двома державами. Сторони домовилися провести перше засідання Стратегічної ради високого рівня.

Зазначається, що співрозмовники приділили окрему увагу питанням безпеки і позначили важливість посилення співпраці у протидії викликам у сфері безпеки в Чорноморському регіоні.

"Зеленський і Гарібашвілі також обговорили поглиблення взаємодії в рамках формату" асоційованого тріо "в контексті реалізації євроатлантичних прагнень України та Грузії", - зазначено в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА