07:57 21.08.2021

Прем'єр Бельгії оголосив про чергове послаблення коронавірусних заходів, окрім Брюсселя

2 хв читати
Прем'єр Бельгії оголосив про чергове послаблення коронавірусних заходів, окрім Брюсселя

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо після засідання в п'ятницю комітету за погодженням, до якого входять керівники регіональної і федеральної влади, підтвердив нові пом'якшення ковідних обмежень.

"Сьогодні близько 68% всього населення вакциновано повністю (отримали дві дози вакцини - ІФ). І ми бачимо результат у лікарнях: серйозні зараження і смертельні випадки торкаються, насамперед, невакцинованих або тільки частково вакцинованих людей", - сказав глава бельгійського уряду на прес-конференції, підбиваючи підсумок наради.

За його словами, все це означає, що невакциновані, як і раніше, залишаються найбільш вразливими в усіх вікових категоріях. Прем'єр закликав населення вакцинуватися заради своєї безпеки і безпеки інших.

Разом із тим ступінь вакцинації населення Бельгії дозволяє перейти до чергового етапу ослаблення ковідних обмежень.

"Цього року 1 вересня не тільки ознаменує початок нового навчального року, але також означатиме новий старт для всіх. Неабияка частина обмежень усувається, в рамках можливого знову реально відкривається простір", - оголосив Де Кроо.

Але при тому, що вакцинація успішно просунулася у Фландрії і Валлонії, в Брюссельському регіоні вона залишається на відчутно більш низькому рівні, тому значна частина послаблень не торкатиметься центрального регіону, підтвердили на прес-конференції вже оголошене раніше попередження глави регіонального уряду Руді Вервурта.

З 1 вересня у Фландрії і Валлонії більше не буде обмежень у мережі громадського харчування в тому, що стосується часу закриття закладів, кількості клієнтів за столом, заборони обслуговувати відвідувачів за барною стійкою. Але персонал усередині приміщень повинен носити маски.

Маски і раніше будуть обов'язковими в магазинах і торговельних центрах, конференц-залах, навчальних аудиторіях, бібліотеках, будинках релігійних культів і інших багатолюдних громадських місцях, в громадському транспорті і на вокзалах.

Але дозволять бути без масок в адміністративних установах, а також у секторах культури, спорту і дозвілля при 200 учасниках усередині приміщень і 400 - під відкритим небом, якщо місцева влада не розпорядиться інакше в кожному конкретному випадку.

Дозволяється танцювати на святкових заходах, організованих приватними особами, наприклад, на весіллях.

Бари, в яких танцюють, дискотеки і нічні клуби, зможуть відкритися з 1 жовтня. "До цього терміну, - пояснив прем'єр-міністр, - буде вакциновано більш значний відсоток молодих людей".

Магазини нічної торгівлі зможуть повернутися до звичайних годин своєї роботи.

Скасовується правило, що обмежувало кількість запрошених приватними особами гостей до восьми людей. Більше не буде такого обмеження.

Дистанційна робота відтепер не пропонується як обов'язкова, але "настійно рекомендується".

Обговорювалася обов'язкова вакцинація для персоналу лікарень, але рішення поки не схвалили, хоча уряд виступає за таку пропозицію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА