20:33 20.08.2021

Телеканал "Дождь" і "Важливі історії" визнані в РФ ЗМІ-іноагентами

2 хв читати
Телеканал "Дождь" і "Важливі історії" визнані в РФ ЗМІ-іноагентами

Мін'юст Росії вніс телеканал "Дождь" і зареєстровану в Латвії юрособу Istories fonds (видання "Важливі історії") до реєстру ЗМІ-іноземних агентів.

Відповідні записи з'явилися в п'ятницю в реєстрі міністерства.

"Дождь" не повідомляли про внесення до реєстру ЗМІ-іноагентів, повідомив "Інтерфаксу" головний редактор телеканалу Тихон Дзядко в п'ятницю ввечері. "Про це я дізнався від вас, нас ніхто ні про що не повідомляв", - сказав він.

"Дождь" - телеканал, який раніше виходив у ефір, наразі його мовлення здійснюється в інтернеті.

"Важливі історії" - інтернет-видання, що спеціалізується на журналістських розслідуваннях. Його головний редактор Роман Анін зараз проходить свідком у справі про порушення недоторканності приватного життя з використанням службового становища.

До реєстру внесено семеро людей - Степан Петров, а також журналісти "Важливих історій": головний редактор Роман Анін, Олеся Шмагун, Дмитро Великовський (усі троє лауреати Пулітцерівської премії - ІФ), Роман Шлейнов, Алеся Мароховська та Ірина Долініна.

Внесення телеканалу "Дождь" до реєстру ЗМІ-іноагентів сприймається як політична акція, це "морально і матеріально" ускладнить його роботу, заявив член Ради при президентові РФ з прав людини (РПЛ) Микола Сванідзе.

"Щодо внесення "Дождя" до реєстру ЗМІ-іноземних агентів, то це дуже погано, оскільки це популярний канал. Яке відношення він має до іноагентів, я не знаю. Але при цьому у нього хороша репутація, ліберальна репутація, тому ця акція сприймається як суто політична", - сказав Сванідзе "Інтерфаксу" в п'ятницю.

За його словами, внесення телеканалу в реєстр ЗМІ-іноземних агентів "ускладнить його роботу". "Можуть виникнути проблеми з рекламодавцями і можливе скорочення штату співробітників. Це матеріально і морально по ньому дуже сильно вдарить", - заявив член РПЛ.

У свою чергу інший член РПЛ Світлана Маковецька в розмові з агентством зазначила, що збільшення в РФ кількості іноземних агентів, загалом (і фізичних осіб, і засобів масової інформації), "видається дуже тривожним". "Відбувається якась радикалізація ситуації з іноагентами", - заявила вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА