12:14 18.08.2021

У КП "Солом'янка-Сервіс" відбуваються обшуки у справі про розкрадання 5 млн грн на реконструкції школи

2 хв читати
У КП "Солом'янка-Сервіс" відбуваються обшуки у справі про розкрадання 5 млн грн на реконструкції школи

У службових приміщеннях комунального підприємства "Солом'янка-Сервіс" відбуваються обшуки за фактом розтрати коштів місцевого бюджету, виділених на проведення реконструкції середньої загальноосвітньої школи в Солом'янському районі міста Києва.

Як повідомляється у Telegram-каналі Київської міської прокуратури, обшуки відбуваються в середу в межах провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) на підставі постанов суду за адресами офісних приміщень КП і підрядної організації.

"Комунальне підприємство уклало з підрядною організацією договори на проведення робіт з реконструкції середньої загальноосвітньої школи на проспекті Відрадному у Солом’янському районі міста Києва. Відповідно до договорів, вартість робіт становила більше ніж 230 млн грн, які комунальним підприємством перераховані підрядній організації. Після закінчення робіт директором комунального підприємства разом із уповноваженою особою на здійснення технічного нагляду прийнято та засвідчено відповідність актів приймання виконання будівельних робіт по об’єкту, до яких внесено завідомо недостовірну інформацію щодо фактичних обсягів та вартостей виконаних будівельних робіт", - ідеться в повідомленні.

Слідство встановило завищення підрядною організацією в актах приймання фактичних обсягів і вартості виконання робіт на суму майже 5 млн грн. У підприємств-субпідрядників виявлено ознаки фіктивності – не звітували в податковий орган, не мали виробничих і трудових потужностей, а документообіг між підприємствами здійснювався з метою приховування розкрадання коштів місцевого бюджету.

Як повідомлялося, за підсумками проведених у вівторок, 17 серпня, обшуків в управліннях Святошинської та Солом'янської районних державних адміністрацій, було повідомлено про підозру особам, причетним до присвоєння і розтрати коштів столичного і державного бюджетів. Заподіяння збитків міському бюджету під час здійснення реконструкції навчальних закладів було підтверджено експертизами. Крім того, було повідомлено про підозру деяким посадовим особам, причетним до розкрадання бюджетних коштів на ремонті доріг у Солом'янському районі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА