16:44 13.08.2021

МЗС України отримало ноту від Грузії через організацію українською турфірмою подорожей на територію Абхазії

1 хв читати
МЗС України отримало ноту від Грузії через організацію українською турфірмою подорожей на територію Абхазії

Міністерство закордонних справ України отримало офіційну ноту від грузинського посольства через організацію українською турфірмою "Кулуар" подорожей на тимчасово окуповану територію Грузії, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"МЗС підтверджує отримання ноти посольства Грузії в Україні щодо організації туристичною фірмою "Кулуар" турів на тимчасово окуповану територію Грузії - Абхазії. Хочу чітко зазначити, що наша держава високо цінує стратегічне партнерство з Грузією та незмінно підтримує і поважає її суверенітет і територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах", - заявив Ніколенко.

Він зазначив, що Україна, як країна, яка сама страждає від агресії й тимчасової окупації Росією своїх територій, вважає таку діяльність фірми "Кулуар" абсолютно неприйнятною.

"Цим питанням вже займаються відповідні органи державної влади, зокрема правоохоронні відомства, для з'ясування всіх обставин та визначення можливих правових наслідків", - наголосив речник МЗС.

Раніше у соціальних мережах була поширена інформація, що туристична компанія "Кулуар" нібито влаштовує гірські тури в Росії, а також в окупованій Абхазії (Грузія).

Пізніше стало відомо, що Державне агентство розвитку туризму звернулося до СБУ із заявою про можливу причетність туроператора "Кулуар" до організації незаконного перебування іноземних військових на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА