22:19 12.08.2021

26% паралімпійської збірної України складають спортсмени, які брали участь у спартакіадах серед дітей з інвалідністю

2 хв читати
26% паралімпійської збірної України складають спортсмени, які брали участь у спартакіадах серед дітей з інвалідністю

Спортсмени, які брали участь у спартакіадах серед дітей з інвалідністю "Повір у себе", складають 26% національної паралімпійської збірної України, а 57% плавців-паралімпійців, які змагатимуться в Токіо, вийшли з дитячо-юнацького спорту в системі профільного міністерства, повідомляє прес-служба глави української держави.

"Це результат роботи нашої системи фізичної культури та спорту людей з інвалідністю, яка працює завдяки спільним зусиллям Національного комітету спорту інвалідів і Міністерства молоді та спорту України", - цитує прес-служба глави держави слова президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича.

Як зазначається, важливою підтримкою став указ президента про введення стипендій для тренерів, які працюють із дітьми з інвалідністю.

Сушкевич зазначив роботу подружжя Зеленських у забезпеченні доступу для людей з інвалідністю, зокрема, до занять спортом.

Чемпіонка та призер Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро-2016 з легкої атлетики Лейла Аджаметова зазначила, що паралімпійці об'єднані прагненням до спортивних перемог України. А тренер паралімпійської збірної команди з пауерліфтингу Олександр Алфьоров розповів, що в паралімпійській збірній представлені всі українські області, включно з АР Крим.

Крім того, під час церемонії чемпіон Олімпійських ігор у Токіо Жан Беленюк передав Державний прапор України прапороносцям національної паралімпійської збірної - багаторазовим чемпіонам з плавання Єлизаветі Мерешко і Віктору Смирнову.

26-літні Паралімпійські ігри пройдуть у Токіо 24 серпня - 6 вересня. Відкриються ігри 24 серпня. У Паралімпіаді братимуть участь 143 українські атлети, які змагатимуться в 15 видах спорту. В Токіо розіграють 540 комплектів нагород серед представників 168 країн.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА