07:13 06.08.2021

6 серпня: Яке сьогодні свято, прикмети і заборони

3 хв читати
6 серпня: Яке сьогодні свято, прикмети і заборони

Міжнародний день "Лікарі світу за мир" відзначають 6 серпня протягом більш ніж 70 років. Дату вибрано невипадково, оскільки 6 серпня 1945 року на японське місто Хіросіма було скинуто атомну бомбу. Цього дня лікарі планети солідарно закликають політиків покласти край війнам, припинити вбивства і кровопролиття, згадати про гуманізм і милосердя.

6 серпня - Всесвітній день боротьби за заборону ядерної зброї (День Хіросіми).

Православна церква відзначає День пам'яті благовірних князів Бориса і Гліба. Діти рівноапостольного князя Володимира стали першими правителями, яких церква зарахувала до лику святих. Святі були вбиті за рішенням старшого брата, прийнявши мученицьку смерть.

Традиції і обряди: Цього дня не рекомендують обтяжувати себе хатніми обов’язками та працювати до вечора на городі. Натомість гарною традицією є приготування пирогів, які можна розділити сусідами. Також можна займатися збиранням ягід для компоту. А ще наші пращури підготовлювали опалі гілки, щоб потім зробити з них віники.

На Бориса і Гліба за допомогою ягід ворожили на кохання: якщо попадеться кисла - людина буде змучена важкими стосунками, а солодка, навпаки пророчить щасливе кохання.

Католицька церква святкує Преображення Господнє. Це свято, повна назва якого Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, пов'язане з таємничими змінами, описаними в Євангелії. Там йдеться, що в кінці свого земного шляху Ісус Христос зізнався апостолам, що його обов’язок - постраждати за людей, померти на Хресті і воскреснути.

Народні прикмети на 6 серпня:

Яка погода цього дня, такою вона буде у другій половині серпня; чайки на воду часто сідають - до дощу; дощ зранку - до погожого і ясного дня; тепло і сонячно - зима буде холодною; мухи з ранку дзижчать - до сонячної погоди; якщо ж мух не чути, то буде дощ; південний вітер - до негоди; курчата до курки тиснуться - до затяжних дощів; роса до полудня - буде гроза; якщо повний Місяць - не можна рубати ліс для будівництва будинку.

Що не рекомендують робити 6 серпня:
Цього дня з поваги до святих наші предки намагалися не братися за польові роботи. Існує повір'я, що 6 серпня гроза копиці сіна пече. Є й приказка: "На Гліба і Бориса за хліб не берися". Сьогодні краще присвятити час молитві або медитації.

Поради астрологів:

Астрологи радять цього дня чинити все за власним розумінням, хоча до думки інших людей також можна дослухатися. Людину можуть охопити лінощі, пасивність і байдужість. Щоб подібного не сталося, необхідно завантажити себе розумовою роботою.

У кого іменини 6 серпня?

Іменини сьогодні святкують Анатолій, Опанас, Борис, Гліб, Давид, Іван, Іларіон, Микола, Роман, Ян, Христина.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА