19:28 29.07.2021

Українські військові успішно виконали випробування 122 мм реактивного снаряда "Тайфун-1" для РСЗВ "Верба"

1 хв читати
Українські військові успішно виконали випробування 122 мм реактивного снаряда "Тайфун-1" для РСЗВ "Верба"

Міністерство оборони України провело успішні випробування нового реактивного снаряда калібру 122 мм "Тайфун-1", розробленого держпідприємством "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К.Янгеля" для реактивної системи залпового вогню БМ-21У "Верба", повідомляє прес-служба Міноборони в четвер.

"Міністерство оборони продовжує реалізацію стратегії ракетно-реактивного озброєння Збройних сил України. Результати випробувань "Тайфун-1" будуть використані під час розробки реактивного снаряду калібру 220 мм "Тайфун-2" для модернізованої системи залпового вогню "Буревій", - заявив щодо цього міністр оборони України Андрій Таран.

Він зазначив, що ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля" також успішно провело державні (льотні) випробування відремонтованих ракет для тактичного ракетного комплексу "Точка-У".

"Під час дослідного ремонту вони були додатково оснащені системою аварійного припинення польоту та системою телеметричного контролю. За словами Андрія Тарана, ремонт ракет для "Точки-У" дасть змогу відновити боєкомплект Збройних сил України для виконання завдань за призначенням", - ідеться в повідомленні.

Міністр оборони також додав, що на завершальному етапі державних випробувань перебуває створення високоточної ракети калібру 300 мм "Вільха-М" з поліпшеними характеристиками для модернізованих систем залпового вогню "Смерч", розробленої ДП "Державне Київське конструкторське бюро "ЛУЧ".

"Андрій Таран зазначив, що у рамках програми підвищення обороноздатності Міністерство оборони спланувало закупівлю оперативно-тактичного ракетного комплексу "Сапсан". Його виробником є ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля", - резюмують у Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА