08:02 28.07.2021

Медики США рекомендували носити маски в приміщеннях навіть щепленим від COVID-19

1 хв читати
Медики США рекомендували носити маски в приміщеннях навіть щепленим від COVID-19

Центри США з контролю і запобігання захворювань (CDC) у вівторок рекомендували як щепленим, так і не щепленим від COVID-19 жителям носити маски в приміщеннях, особливо в небезпечних на думку епідеміологів районах країни.

"Варіант "дельта" щодня демонструє намір нас перемудрити", - цитують американські ЗМІ слова директора CDC Рошель Валенськи в ході брифінгу.

"В окремих випадках деякі вакциновані люди, які заразилися варіантом "дельта" після вакцинації, можуть бути заразними і передавати вірус іншим людям. Це відкриття викликає тривогу і, на жаль, вимагає оновлених рекомендацій", - додала Валенськи.

Більше того, в CDC рекомендували ввести обов'язкове носіння масок у школах, хоча раніше цього місяця припускали, що вакциновані студенти і персонал можуть відмовитися від масок.

"CDC рекомендують місцевій владі ввести універсальне носіння масок у приміщеннях для вчителів, студентів, а також відвідувачів школи незалежно від їх статусу вакцинації", - наводять ЗМІ витяги з висновку агентства.

У травні в CDC випустили рекомендації, відповідно до яких вакциновані американці можуть не носити маски в приміщенні і людних місцях.

Американські ЗМІ зазначають, що наразі зараження штамом "дельта" складають 83% усіх випадків COVID-19 у США.

Загалом у США з початку пандемії коронавірусу виявили понад 35 млн заражень коронавірусом, більш ніж 627 тис. інфікованих померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА