13:25 23.07.2021

Правоохоронці вилучили партію героїну на понад 1 млрд грн - Венедіктова

2 хв читати

Під час проведення спецоперації в п'ятницю, 23 липня, правоохоронці затримали двох громадян Туреччини, які керували каналом постачання героїну в Україну, повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

"Вони – члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України. Угруповання збувало наркотики на території нашої держави, у тому числі на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою перевозило дрібними партіями до країн Європейського Союзу. Для відволікання уваги та перевірки пильності правоохоронців та митників, організатори здійснювали навіть "перевірочні" рейси без нелегального товару, щоб цим же шляхом спрямовувати вже наркотики", - написала Венедіктова у соцмережі Facebook.

Правоохоронці проконтролювали постачання з Ірану до України вантажного автомобіля на склад в Києві. В причепі авто в спеціально обладнаних муляжах пустотілої цегли виявлено наркотичний засіб. Під час обшуку там було вилучено 1 159 брикетів із героїном.

Окрім того, в організаторів каналу контрабанди, яких затримали неподалік від складу, у двох валізах виявили та вилучили ще п'ять брикетів із 1 550 грамами героїну.

Загальна вага вилученої партії перевищила 368 кілограм, а вартість на чорному ринку - понад 1 млрд грн.

У спецоперації були задіяні українські та іноземні правоохоронці й служби, зокрема прокуратура АР Крим та м. Севастополя, Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції, ГУ Нацполіції в АР Крим та м. Севастополі, Митна служба України, Управління боротьби з контрабандою комітету державних доходів Вірменії, відділ боротьби з наркотранзитом у департаменті центральної кримінальної поліції МВС Грузії і Адміністрація боротьби з наркотиками США (DEA).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА