22:30 18.07.2021

Афганістан відкликав посла з Пакистану

2 хв читати
Афганістан відкликав посла з Пакистану

Посол Афганістану в Ісламабаді і високопоставлені афганські дипломати викликані в Кабул, повідомило ввечері в неділю міністерство закордонних справ Афганістану.

"Після викрадення дочки посла Афганістану в Пакистані керівництво Ісламської Республіки викликало в Кабул посла і високопоставлених дипломатів", - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства Афганістану.

Зазначається, що в найближчому майбутньому планується візит афганської делегації до Пакистану "для розслідування і прийняття подальших заходів щодо останньої справи і пов'язаних з нею питань, рішення стосовно яких буде ухвалено в світлі висновків делегації".

Напередодні МЗС Афганістану заявило, що дочка посла ІРА в Пакистані Наджибулли Аліхіла - Сільсіла Аліхіл, була викрадена і піддана тортурам перед звільненням.

"Після звільнення з полону викрадачів Аліхіл перебуває на лікуванні в лікарні. МЗС Афганістану рішуче засуджує цей мерзенний акт і висловлює глибоке занепокоєння з приводу безпеки дипломатів, їх сімей та працівників афганських політичних і консульських представництв у Пакистані", - зазначалося в документі.

Міністерство закордонних справ Афганістану закликало уряд Пакистану вжити негайних заходів для гарантування повної безпеки посольства і консульства Афганістану і недоторканності дипломатів країни і їх сімей відповідно до міжнародних договорів і зобов'язань.

"Міністерство закордонних справ Афганістану обговорює це питання з міністерством закордонних справ Пакистану, ми настійно закликаємо уряд Пакистану якомога швидше виявити і притягнути до відповідальності винних", - заявило зовнішньополітичне відомства ІРА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА