07:10 13.07.2021

50 людей загинули під час пожежі в лікарні в Іраку

1 хв читати
50 людей загинули під час пожежі в лікарні в Іраку

Щонайменше 50 людей загинули в результаті пожежі в лікарні в місті Ен-Насирія провінції Ді-Кар на півдні Іраку, повідомляє Associated Press.

Пожежа охопила відділення, де проходили лікування хворі COVID-19, в результаті чого загинули щонайменше 50 осіб і десятки отримали поранення, повідомили іракські медичні чиновники.

За однією з версій, причиною пожежі стало коротке замикання. За іншими даними, пожежа виникла в результаті вибуху кисневого балона.

Міністерство охорони здоров'я Іраку офіційно не повідомило про причини пожежі.

Як розповіли агентству обізнані джерела, відділення, в якому виникла пожежа, було відкрито три місяці тому, в ньому було 70 ліжкомісць.

Представник департаменту охорони здоров'я Ді-Кара Аммар аль-Замілі повідомив місцевим ЗМІ, що, коли почалася пожежа, щонайменше 63 пацієнти перебували в відділенні.

Зазначається, що будівлю було зведено з легкозаймистих матеріалів, схильних до займання.

Цей інцидент став другим свого роду в Іраку. У квітні внаслідок пожежі в лікарні "Ібн аль-Хатиб" у Багдаді загинули 82 людини.

Ірак перебуває в розпалі чергової хвилі COVID-19. Щоденні показники захворюваності коронавірусом досягли піку минулого тижня і становили 9 тис. випадків за день.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА