14:46 07.07.2021

Наказ про форму одягу для жінок-військовослужбовців, що передбачав туфлі на підборах, ухвалено 2017 року - Таран

2 хв читати
Наказ про форму одягу для жінок-військовослужбовців, що передбачав туфлі на підборах, ухвалено 2017 року - Таран

Міністр оборони України Андрій Таран заявляє, що наказ щодо встановлення форми одягу для жінок-військовослужбовців, який передбачав туфлі на підборах, було ухвалено ще 2017 року.

"Щодо рішень Міністерства оборони стосовно взуття для жінок-військовослужбовців. Після того, як окремі політичні сили роздули це питання, зробивши з мухи слона, я вжив деяких заходів з метою нейтралізації цих наїздів і вважаю, що цей наїзд був інспірованим і безпідставним. Зокрема, наказ щодо встановлення форми одягу для жінок-військовослужбовців, який передбачав саме такі туфлі, було ухвалено ще в 2017 році. Це звичайні жіночі туфлі для парадної форми одягу", - сказав міністр на засіданні уряду в середу.

Міністр зазначив, що таке взуття справді незручне. З огляду на це у Міноборони розроблено новий зразок туфель, які мають шнурівку, що дає змогу враховувати різні форми стопи. Також у нових туфлях підбор буде набагато меншим.

Як повідомлялося, раніше в Міністерстві оборони України поінформували, що на параді до Дня Незалежності на Хрещатику в Києві курсантки маршируватимуть у взутті на підборах. Це рішення викликало критику з боку користувачів соцмереж та опозиційних політиків.

Пізніше народні депутати закликали міністра оборони Андрія Тарана провести службове розслідування щодо рішення про необхідність курсанткам марширувати у взутті на підборах під час параду до Дня Незалежності на Хрещатику і попросити за це вибачення у жінок-військовослужбовців.

У Міністерстві оборони України повідомили, що вартість хромових жіночих туфель, закуплених Міністерством оборони України для жінок-військовослужбовців, становить 649,8 грн з урахуванням податку на додану вартість, а загалом відомство закупило 5 тисяч пар такого взуття.

Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр соціальної політики України Марина Лазебна та міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна також висловили обурення цим рішенням, зазначивши, що "прусський" крок на параді в такому взутті - це увмисне завдання шкоди здоров'ю жінок-солдатів.

Таран на зустрічі з курсантками висунув пропозицію використовувати для параду польову форму, яка включає в себе берці, однак головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що за підсумками проведеного серед учасниць параду опитування 99% курсанток підтримують рішення використовувати парадну форму.

Пізніше Таран доручив розглянути можливість закупівлі зразків експериментальних моделей взуття для жінок-військовослужбовців спеціально для параду на честь Дня Незалежності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА