17:10 17.06.2021

"Держгідрографія" виявила два нових острови на річці Дунай

1 хв читати
"Держгідрографія" виявила два нових острови на річці Дунай

Два нових острови з боку Румунії, що утворилися в районі 76-78 км Кілійського гирла річки Дунай, виявила державна установа "Держгідрографія" під час аналізу матеріалів гідрографічних робіт, даних космічної зйомки української ділянки Дунаю та спостережень на місцевості.

Як повідомило відомство на сайті, ймовірна причина їх утворення - природні процеси в руслі річки, які впливають на формування рельєфу дна Дунаю.

"Держгідрографія" оповістила про нові ділянки суші адміністрацію Державної прикордонної служби України, оскільки на цій ділянці річки проходить українсько-румунський держкордон. Ця інформація надана також Змішаній українсько-румунській прикордонній комісії для врахування під час підготовки проектів документів демаркації державного кордону між Україною та Румунією.

Як повідомлялося, співробітники "Держгідрографії" регулярно здійснюють пошук і обстеження навігаційних небезпек, таких як затоплені об'єкти, затонулі судна, характерні природні особливості рельєфу морського дна, які можуть становити загрозу для навігації суден.

"Держгідрографія" є правонаступником Центрального, Керченського, Миколаївського, Одеського та Севастопольського державних гідрографічних підприємств, а також науково-дослідного центру "Укрморкартографія". Є науково-виробничим комплексом, заснованим на державній власності, входить до сфери управління Мінінфраструктури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА