16:06 15.06.2021

Мінреінтеграції оголошує про старт марафону з наповнення кримськотатарської Вікіпедії

2 хв читати
Мінреінтеграції оголошує про старт марафону з наповнення кримськотатарської Вікіпедії

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій оголошує про старт марафону з наповнення Вікіпедії кримськотатарською мовою.

"З 15 червня до 15 липня 2021 року за ініціативою Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відбудеться онлайн-марафон із наповнення Вікіпедії - "Serbest Entsiklopediya: Пишемо кримськотатарську Вікіпедію". Проект буде проведено в рамках реалізації Концепції розвитку кримськотатарської мови у співпраці з громадською організацією "Вікімедіа Україна" та із залученням молодіжних кримськотатарських громадських організацій", - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що ціллю марафону є створення та поліпшення статей Вікіпедії кримськотатарською мовою.

"Вікіпедія кримськотатарською мовою існує вже понад 13 років і нещодавно перетнула позначку у понад 10 000 статей. Це великий внесок у розвиток вільних знань кримськотатарською мовою. Однак, на жаль, в мовному розділі є ще багато ключових тем, які не освітлені достатньо, зокрема, багато статей про базові поняття відсутні або дуже короткі", - констатують у відомстві.

Проведення марафону відбудеться за двома категоріями: 1 000 статей, які є базовими в усіх мовних розділах Вікіпедії; 100 статей, пов'язаних із Україною, Кримом, кримськотатарською культурою й традиціями, історичними персоналіями.

Статті можна писати самостійно або перекладати з української або інших мов. Усі статті мають відповідати правилам Вікіпедії, зокрема, не містити порушення авторських прав, бути написані в нейтральному енциклопедичному стилі та посилатися на незалежні авторитетні джерела.

Всі учасники та учасниці конкурсу можуть поборотися за призи та пам'ятні сувеніри. Організатори нагородять десятьох учасників, які зроблять найбільший внесок у рамках всього марафону. Можливі також додаткові призи та номінації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА