13:32 14.06.2021

Стандарти щодо шкільних екскурсій потрібно робити обов'язковими - голова Держтуризму

1 хв читати
Стандарти щодо шкільних екскурсій потрібно робити обов'язковими - голова Держтуризму

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів вважає, що стандарти щодо шкільних екскурсій потрібно робити обов'язковими, а не добровільними, як це є нині.

"Існує ряд стандартів щодо шкільних екскурсій, але вони добровільні. На нашу думку, їх потрібно робити обов'язковими, а також, звісно, слідкувати за відповідною інфраструктурою на туристичних об'єктах, вести роз'яснювальну роботу", - сказала Олеськів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи загибель дитини під час шкільної екскурсії на Львівщині.

За її словами, у змінах до закону про туризм, який наразі ухвалено в першому читанні, багато з цих аспектів враховано, зокрема штрафи і виявлення незареєстрованих туристичних операторів.

"Потрібно створювати правила безпеки, самим їх дотримуватися і контролювати дотримання іншими. Це працює у всьому цивілізованому світі. Але чомусь, коли ми спілкуємося з нашим бізнесом, то велика частина говорить, що правила не потрібні, що нічого регулювати не варто, але говорять "дайте грошей, коли ми постраждали", - констатувала вона.

Як повідомлялося, 2 червня учень 6-го класу однієї з львівських шкіл загинув під час шкільної екскурсії до водоспаду в с. Кам'янка (Львівська обл.). За даними ДСНС, дитина, перебуваючи біля водоспаду, впала й опинилася під водою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА