07:24 29.05.2021

США і Індія єдині у боротьбі з COVID-19, проблемами, пов'язаними зі зміною клімату

2 хв читати

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що партнерство між Сполученими Штатами та Індією у подоланні актуальних проблем і викликів, зокрема, в протистоянні пандемії коронавірусу, є "життєво важливим", "сильним" і "все більш продуктивним".

"Єдині у спільній боротьбі з COVID-19. Ми єдині у вирішенні проблем, пов'язаних зі зміною клімату. У вирішенні багатьох проблем, з якими ми стикаємося в регіоні і в усьому світі, ми співпрацюємо безпосередньо, через "четвірку" (США, Індія, Японія і Австралія - ІФ) і установи Організації Об'єднаних Націй", - сказав Блінкен журналістам за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Індії Субраманьямом Джайшанкаром, що перебуває в США.

Держсекретар додав, що США не забудуть підтримку з боку Індії в перші дні поширення COVID-19 і мають намір зробити те ж саме у важкий для Делі момент.

Джайшанкар зі свого боку висловив подяку Сполученим Штатам за "рішучу підтримку і солідарність".

Як повідомив держдеп, Блінкен і Джайшанкар під час переговорів обговорили широке коло питань, включно з допомогою у зв'язку з COVID-19, зусилля зі зміцнення Індо-Тихоокеанського співробітництва в рамках "четвірки", а також "загальну прихильність боротьбі з кліматичною кризою і зміцненню багатостороннього співробітництва, зокрема, в Раді Безпеки ООН".

Сторони також торкнулися регіональних подій, зокрема, перевороту в М'янмі і тривалу підтримку Афганістану. Вони домовилися про продовження співпраці "за загальними пріоритетами економічної і регіональної безпеки", зазначив держдеп.

З початку пандемії коронавірусу в Індії виявлено 27,3 млн випадків зараження, загальна кількість померлих від наслідків зараження в країні перевищила 315 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА