08:55 26.05.2021

Трамп вважає, що тепер у США згодні з його версією про лабораторію в Ухані як джерело COVID-19

2 хв читати
Трамп вважає, що тепер у США згодні з його версією про лабораторію в Ухані як джерело COVID-19

Колишній президент США Дональд Трамп констатував, що висунута ним свого часу версія про те, що лабораторія в Ухані може бути джерелом виникнення коронавірусу COVID-19, нарешті, стає популярною.

"Тепер усі згодні, що я мав рацію, коли ще на самому початку називав Ухань джерелом COVID-19. Іноді я називав його "китайським вірусом", - написав Трамп у своєму блозі.

"Для мене від самого початку це було очевидно, але мене сильно критикували, як завжди. Тепер же всі люди кажуть: "Він мав рацію", - додав колишній американський лідер, кажучи про версію щодо "витоку" вірусу з китайської лабораторії.

Цього тижня американська газета The Wall Street Journal з посиланням на дані розвідки США повідомила, що три співробітники Уханьського інституту вірусології (Китай) важко захворіли і звернулися за медичною допомогою ще в листопаді 2019 року.

Радник президента США Енді Славітт у вівторок зазначив на необхідності "дістатися до істини" походження коронавірусу. "Від Китаю нам потрібен абсолютно транспарентний процес розслідування", - додав він.

Прес-секретар Ради національної безпеки США Емілі Хорн заявила, що у адміністрації президента Джо Байдена як і раніше є "серйозні питання, що стосуються початку пандемії COVID-19, включно з її походженням у КНР".

Група експертів ВООЗ раніше відвідала Уханьський інститут вірусології. У доповіді про результати відвідування було зроблено висновок, що витік вірусів з лабораторії інституту "вкрай малоймовірний".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА