07:31 24.05.2021

Блінкен вимагає від Мінська звільнити Протасевича

1 хв читати

США вимагають звільнити затриманого колишнього головного редактора інтернет-ресурсу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Романа Протасевича, затриманого під час екстреної посадки літака авіакомпанії Ryanair у Мінську.

"США рішуче засуджують вимушене перенаправлення рейсу між двома державами-членами ЄС та подальше зняття з борта і арешт журналіста Романа Протасевича в Мінську. Ми вимагаємо його негайного звільнення", - йдеться в заяві Блінкена, поширеній держдепом.

Він зазначив, що цей "шокуючий акт, вчинений режимом Лукашенка, поставив під загрозу життя понад 120 пасажирів, зокрема, громадян США".

На думку Блінкена, незалежні засоби масової інформації є "найважливішою опорою, яка підтримує верховенство права, і життєво важливим компонентом демократичного суспільства".

Як повідомлялося, літак авіакомпанії Ryanair у неділю був екстрено посаджений у Мінську. Цим літаком з Афін до Вільнюса летів колишній головний редактор інтернет-ресурсу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Протасевич. Після посадки літака він був затриманий.

За словами головного радника президента Литви з питань зовнішньої політики Асти Скайсгіріте, щоб розгорнути цивільний літак, Білоруссю були використані військовий винищувач МіГ-29 і військовий вертоліт Мі-24.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА