18:32 20.05.2021

Перевезення вантажу з Білорусі до Сербії з техпосадкою в Угорщині не підпадає під санкції - "Антонов"

1 хв читати
Перевезення вантажу з Білорусі до Сербії з техпосадкою в Угорщині не підпадає під санкції - "Антонов"

Перевезення вантажу літаком Ан-124-100 авіакомпанії "Авіалінії Антонова" держпідприємства (ДП) "Антонов" із Білорусі до Сербії 16-17 травня з технічною посадкою в Будапешті (Угорщина) було здійснено з дотриманням усіх міжнародних норм і правил та строго відповідно до національного законодавства країн за маршрутом, йдеться в повідомленні "Антонова" в четвер.

"Такі перевезення не підпадають під санкції України (країни експлуатанта), Європейського Союзу (країни за маршрутом) і Великої Британії (країни, де перебувають перестраховики літаків ДП "Антонов")", - йдеться в інформації держпідприємства у Facebook.

Раніше балканська служба "Радіо Свобода" повідомила, що Ан-124 перевозив два винищувачі МіГ-29 і вимушено сів у Будапешті. На думку видання, таке транспортування могло порушувати запроваджені країнами-членами ЄС та НАТО санкції.

"Антонов" зазначає, що згідно з умовами підписаного контракту не може розголошувати третім сторонам подробиці перевезення та характер вантажу. Водночас підприємство підтвердило, що у польоті на літаку виникла технічна несправність, через що було ухвалено рішення щодо приземлення на запасному аеропорту "Будапешт". "Після оперативної доставки туди необхідної запчастини й усунення несправності літак безпечно завершив чартерний рейс до Сербії", - уточнили в ДП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА