08:11 19.05.2021

Американський паливопровід Colonial Pipeline знову зіткнувся з комп'ютерними проблемами

2 хв читати
Американський паливопровід Colonial Pipeline знову зіткнувся з комп'ютерними проблемами

На найбільшому паливопроводі США Colonial Pipeline, який почав працювати 12 травня, після хакерської атаки, знову зафіксовані проблеми з комп'ютерними мережами, передає агентство Bloomberg.

За даними джерел агентства, у вівторок клієнтам компанії-оператора паливопроводу Colonial Pipeline стала недоступна система, яка дозволяє їм робити замовлення на поставки палива через трубопровід, вносити в заявки зміни і відстежувати статус замовлення в реальному часі.

Однак замовники послуг з транспортування при цьому зазначили, що паливопровід, ймовірно, функціонує. Клієнтам також доводиться використовувати додаткову комунікаційну систему для доступу до мереж Colonial Pipeline і отримувати інформацію про стан транспортованого палива.

Хакерська атака, 7 травня, паралізувала Colonial Pipeline - великий паливопровід, яким доставляється пальне зі штату Техас на східне узбережжя США. За день ним транспортувалося до 2,5 млн барелів різних продуктів нафтопереробки, включно з бензином і дизелем.

У результаті автозаправні станції від Вашингтона до штату Алабами отримали такий наплив покупців, що запаси пального виснажилися. Bloomberg зазначає, що ситуація досі до кінця не нормалізувалася, і транспортні компанії працюють понаднормово для відновлення постачання.

Раніше влада США повідомила, що роботу трубопроводу Colonial Pipeline паралізувало хакерське угруповання DarkSide. У Вашингтоні вважають, що самі хакери перебували в Росії, проте не мають жодного стосунку до влади РФ.

Також Bloomberg повідомляло з посиланням на джерела, що компанія-оператор Colonial Pipeline заплатила близько $5 млн хакерам за відновлення своєї комп'ютерної мережі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА