07:43 19.05.2021

Black Iron посилив свою команду одним із лідерів Всесвітнього конгресу Українців і Канадсько-української ТП

3 хв читати
Black Iron посилив свою команду одним із лідерів Всесвітнього конгресу Українців і Канадсько-української ТП

Канадська гірничорудна компанія Black Iron, яка реалізує проект на Шиманівському родовищі залізної руди, ввела в свою раду директорів віце-президента з операцій Світового конгресу українців, який є президентом Канадсько-української торгової палати КУТП) і директором публічної компанії Zhoda Investments в Швеції Зенона Поточного.

Відповідно до прес-релізу компанії у вівторок, Поточний успішно побудував і керував кількома компаніями в Україні, починаючи від нафтогазових проектів і закінчуючи готелями. У нього гарні відносини з високопоставленими урядовцями України і, як правило, він бере участь у всіх великих дипломатичних візитах між Канадою і Україною.

Зі свого боку, Стефан Георгієв також призначений директором проекту замість Леся Квасика, який вийшов на пенсію після майже 51 року роботи в галузі. При цьому уточнюється, що Георгієв має більш ніж 25-річний досвід роботи в сфері проектування, управління проектами та будівництва. Нещодавно Стефан займав пост віце-президента з проектів і капітального будівництва в компанії "Полюс", де він відповідав за будівництво кількох російських золотих копалень вартістю понад $800 млн на рік. Стефан добре знайомий з Шиманівським проектом Black Iron, оскільки він керував проведенням техніко-економічного обґрунтування 2013 року і подальшою оптимізацією 2014 року, констатується в прес-релізі.

Також повідомляється, що Лесь Квасик йде на пенсію після приголомшливої кар'єри, протягом якої він брав участь у проектуванні, будівництві та експлуатації шахт у семи країнах. Лесь почав свою кар'єру в Канаді на руднику Inco Copper Cliff, де він швидко піднявся до посади супер інтенданта кар'єра, а потім вирушив у мандри світом. За свою кар'єру Лесь займав різні посади від директора проекту до головного операційного директора в країнах з абсолютно різними культурами, мовою, їжею і погодою, включно з Колумбією, Німеччиною, Саудівською Аравією, Індонезією, США і Україною.

Лесь погодився залишитися в Black Iron як консультант з питань причинно-наслідкового зв'язку, оскільки він переходить на пенсію в Панамі зі своєю дружиною.

Генеральний директор Black Iron Метт Сімпсон зазначив, що "Було дуже приємно працювати з Лесем протягом декількох років, оскільки він володіє великими знаннями і відмінно вміє налагоджувати стосунки".

"Дуже рідко хтось має 50-річний професійний досвід роботи, і це свідчить про любов Леся до гірничодобувного сектору. Я хотів би привітати Зенона і Стефана в команді Black Iron. Приєднання Зенона до правління Black Iron зміцнить наші відносини в Україні в цей критичний час реалізації проекту. Стефан - винятковий директор проекту, з яким я мав задоволення працювати раніше, і він повертається в Black Iron, щоб завершити те, що ми почали разом, а саме побудувати Шиманівське залізорудне родовище", - резюмував Метт Сімпсон.

Як повідомлялося, Black Iron у жовтні 2010 року придбала у Geo Alliance Group Limited інвестиційної групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука кіпрську "дочку" Geo-Alliance Ore East Limited разом із ліцензіями за $13 млн, потім перейменувавши її в BKI Cyprus. Основні активи - 99% - в ТОВ "Шиманівського Стіл" і "Зеленівське Стіл" (обидва - Дніпро).

Розширення підприємства до 8 млн тонн на рік оцінюється в $364 млн.

У липні 2013 року після низки проблем з реалізацією проекту Black Iron повідомила про угоду з найбільшою українською гірничо-металургійною групою "Метінвест" з розвитку своїх залізорудних активів. Metinvest B.V. заплатила Black Iron Inc. $20 млн і придбала 49% у BKI Cyprus. Однак пізніше "Метінвест" вийшов з проекту.

Шиманівське залізорудне родовище оточене п'ятьма іншими діючими видобувними підприємствами, включно з залізорудним комплексом ArcelorMittal. Чинна інфраструктура, разом із доступом до електроенергії, залізничних і портових об'єктів, на думку Black Iron, дозволить швидко реалізувати проект до стадії виробництва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА