10:59 18.05.2021

СБУ здійснює обшуки в будинку, де живе Кличко, до мера слідчі дії стосунку не мають

3 хв читати
СБУ здійснює обшуки в будинку, де живе Кличко, до мера слідчі дії стосунку не мають

Співробітники Служби безпеки України у вівторок уранці здійснювали обшуки в будинку, де живе мер Києва Віталій Кличко, в межах розслідування кримінального провадження про фальсифіковані нафтопродукти, до Кличка ці слідчі дії стосунку не мають, заявляють у СБУ.

"Обшуків у мера Києва Віталія Кличка СБУ не проводить. Співробітники ГУ СБУ по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю із залученням спецпідрозділу ЦСО "А" здійснюють обшуки в межах кримінального провадження про фальсифіковані нафтопродукти", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі СБУ.

У СБУ зазначили, що обшуки відбуваються відразу на декількох локаціях, зокрема в будинку, де мешкає Кличко.

"Жодного стосунку до самого пана Кличка обшуки не мають", - наголосили у відомстві.

Пізніше в прес-службі СБУ повідомили детальнішу інформацію щодо проведених слідчих дій. За інформацією прес-служби відомства, 18 травня обшуки проводилися в кількох регіонах України в рамках кримінального провадження щодо контрабанди в Україну паливно-мастильних матеріалів.

"Мета цих дій - викрити мережу ділків, які нелегально імпортували в Україну великі партії пального з Республіки Білорусь і РФ. Ідеться про продукцію, що незаконно імпортується, на понад 100 млн грн. Одне з офісних приміщень, в якому "розмістилися" зловмисники і де проводила обшуки СБУ, розташоване в тому самому будинку, де живе мер Києва Віталій Кличко", - зазначили в СБУ.

Коментуючи інформацію про те, чому співробітники спецслужби дзвонили безпосередньо у двері Кличка, в прес-службі пояснили: "Щоб встановити всі обставини діяльності зловмисників, співробітники СБУ, зокрема, шукали адміністратора камер відеоспостереження зовні та всередині будинку. Все це - з метою встановлення і підтвердження причетності фігурантів провадження до приміщень, розташованих на цьому поверсі".

У СБУ додали, що на оприлюдненому Кличком відео чітко видно, що в його двері, як і у двері інших його сусідів по під'їзду, які не є фігурантами провадження, ніхто не вривався.

"Двоє співробітників СБУ в цивільному подзвонили в двері і, не дочекавшись відповіді, пішли до інших сусідів, щоб отримати інформацію про фігурантів провадження", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, у вівторок уранці Кличко заявив, що до дверей його квартири приходили правоохоронці.

Як розповів мер журналістам, камера відеоспостереження зафіксувала, що правоохоронці перебували в під'їзді його будинку безпосередньо біля дверей його квартири, однак сам Кличко в цей час був на тренуванні.

"Озброєні люди увірвалися в під'їзд, ломилися сюди (показавши на двері власної квартири - ІФ). Є камера відеоспостереження. А зараз вони чи то злякалися, чи щось ще, і пішли до іншої квартири", - сказав Кличко.

Раніше журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook: "До будинку на Богдана Хмельницького, в якому проживає мер Києва Віталій Кличко, сьогодні о 7:30 під'їхала група озброєних людей в екіпіровці співробітників правоохоронних органів, які близько години перебувають у під'їзді та поруч із будинком. За словами джерел у мерії, сам Кличко о 7:00 виїхав на тренування і розминувся з цією групою, приналежність якої поки що не встановлена. До квартири мера поки що ніхто не заходить".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА