19:47 12.05.2021

Британська в'язниця готова прийняти Караджича, заявляє Лондон

2 хв читати
Британська в'язниця готова прийняти Караджича, заявляє Лондон

Велика Британія погодилася перевести в одну зі своїх в'язниць колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича, засудженого на довічний термін за геноцид у Сребрениці, повідомив британський міністр закордонних справ Домінік Рааб.

"Велика Британія погодилася, щоб Радована Караджича, засудженого за геноцид у Сребрениці, перевели до британської в'язниці для відбування терміну", - йдеться в заяві глави МЗС Британії.

У 2019 апеляційна палата Міжнародного залишкового механізму для кримінальних трибуналів у Гаазі (МЗМКТ) посилила вирок щодо Караджича і засудила його до довічного ув'язнення. Спочатку він був визнаний винним у геноциді і злочинах проти людяності і засуджений до 40 років в'язниці, проте потім вирішив оскаржити це рішення. В результаті Караджич отримав ще більш суворий вирок.

Проте, де саме Караджичу відбувати свій довічний термін, суд у Гаазі не вирішив. Колишнього лідера боснійських сербів повинна прийняти одна з країн, які уклали з ООН угоду про приведення у виконання вироків міжнародного кримінального трибуналу. До них належать Австрія, Британія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Норвегія, Польща і Швеція.

Караджич у 1980-х заснував Сербську демократичну партію, а у 1992 став першим президентом Республіки Сербської. Цей пост він займав до 1996 року. Під час громадянської війни на території Боснії і Герцеговини Караджич був політичним лідером боснійських сербів.

У липні 2008 року його затримали в Белграді, а в жовтні наступного року над ним стартував судовий процес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА