08:33 07.05.2021

За минулу добу загинули двоє бійців ЗСУ на Донбасі, зафіксовано 16 обстрілів

2 хв читати
За минулу добу загинули двоє бійців ЗСУ на Донбасі, зафіксовано 16 обстрілів

За минулу добу, 6 травня, російські найманці на Донбасі 16 разів відкривали вогонь по українських позиціях, унаслідок чого загинули двоє військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ), також один боєць важко поранений. З початку поточної доби зафіксовано 5 обстрілів противника, повідомили в прес-центрі штабу ООС.

"За минулу добу, 6 травня, в районі проведення Операції об'єднаних сил було зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню... Унаслідок ворожого обстрілу двоє військовослужбовців зі складу об'єднаних сил отримали вогнепальне кульове поранення. На жаль, врятувати життя воїнам не вдалося", - йдеться в ранковому зведенні штабу в п'ятницю вранці.

У штабі також додали, що ще один боєць дістав осколкового поранення і його госпіталізували у військовий шпиталь у тяжкому стані.

У прес-центрі зазначили, що російські найманці двічі відкривали вогонь недалеко від н.п. Луганського, ворог вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го і 82-го калібрів, великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу н.п. Новгородського двічі здійснено обстріл із мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а біля Південного - ще і зі станкових протитанкових гранатометів. Окрім того, поблизу н.п. Південного ворог провів дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

У напрямку українських позицій, біля н.п. Пищевика ворог використовував великокаліберні кулемети, а поблизу селища Шумів - стрілецьку зброю.

У районі н.п. Талаківки по українських позиціях скинули з БПЛА два постріли ВОГ-17.

У передмісті н.п. Новотошківського найманці двічі відкривали вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Поблизу селища Зайцевого ворог зробив обстріл із великокаліберних кулеметів.

Недалеко від селища Новотроїцького противник відкривав вогонь із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті Пісків ворог тричі відкривав вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Станом на 7:00 ранку 7 травня зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню. Поблизу Пісків ворог тричі відкривав вогонь із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а біля Авдіївки - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту Південного окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2", - наголосили у зведенні.

"Стосовно дій збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представникам ОБСЄ", - додали в ОС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА