21:07 06.05.2021

У Великій Британії зафіксовано найвищий за останні роки рівень смертності від алкоголізму

2 хв читати
У Великій Британії зафіксовано найвищий за останні роки рівень смертності від алкоголізму

У Великій Британії з початку першого локдауну через COVID-19 рівень смертності від алкоголізму досяг найвищих показників за останні 20 років, свідчать дані Національної статистичної служби Великої Британії (ONS).

За її даними, у 2020 році зафіксовано 7423 випадки смерті, викликаної алкоголізмом, що на 20% вище цього показника у 2019 році.

Зростання рівня смертності на 17% зафіксували у другому кварталі 2020 року, після того, як у Великій Британії почали вводити перші обмеження у зв'язку з поширенням коронавірусу. У наступні два квартали зростання становило 22% і 28% відповідно.

Дані ONS показали, що рівень смертності від алкоголю значно вище у найбільш неблагополучних районах Англії і Вельсу. Зокрема, в Англії чоловіки, що живуть у бідних районах, в чотири рази частіше вмирали від алкоголю, ніж чоловіки, що живуть у найбагатших районах. У жінок з неблагополучних районів ймовірність померти від алкоголю в три рази вище, ніж у жінок з найбагатших районів. Загалом, ймовірність смерті від алкоголю у чоловіків майже в два рази вище, ніж у жінок.

У ONS наголосили, що більшість смертей пов'язані з довгостроковим вживанням алкоголю і залежністю, які викликають захворювання печінки, отруєння алкоголем, а також психологічними відхиленнями.

Керівник дослідження в Інституті вивчення алкоголю Сади Боніфейс назвала такі дані "тривожними". За її словами, збільшення смертності від алкоголізму "збігається з початком пандемії".

Боніфейс зазначила, що таке зростання не пояснюється тим, що люди, які раніше вживали алкоголь у менших кількостях, збільшили його споживання під час пандемії.

"Ці смерті не були неминучими, але, на жаль, вони були одним із небагатьох непрямих наслідків пандемії, які необхідно ретельно враховувати при плануванні відновлення (від її наслідків)", - цитують західні ЗМІ слова експерта.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА