10:21 06.05.2021

Поліція Іспанії затримала підозрюваного у вбивстві двох міліціонерів під час Майдану-2013

2 хв читати
Поліція Іспанії затримала підозрюваного у вбивстві двох міліціонерів під час Майдану-2013

Поліція іспанського міста Пусол (провінція Валенсія) затримала розшукуваного в Україні за вбивство двох міліціонерів під час акцій протесту в Києві в 2013 році.

"Агенти Національної поліції заарештували втікача в місті Пусол (Валенсія), він перебуває в міжнародному розшуку української влади, за обвинуваченням у вбивстві двох міліціонерів під час протестів у Києві в 2013 році", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті поліції Іспанії.

За інформацією іспанської поліції, ця людина переховувалася від органів правопорядку в хатині віддаленої сільської місцевості Пусол.

У правоохоронних органах України агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати офіційної інформації з цього приводу. Водночас джерела агентства підтвердили факт затримання в Іспанії харків'янина Дмитра Липового.

Український журналіст, головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що 31 березня 2020 року Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт Липового. "Рішення це незаконне, оскільки прямо суперечить закону про амністію учасників протесту на Майдані", - зазначив він, додавши, що у такий спосіб незаконно оформлено і запит на екстрадицію Липового від Державного бюро розслідувань й Офісу генерального прокурора.

"Прошу генерального прокурора Ірину Венедіктову розібратися в ситуації і не допустити виконання незаконного рішення про затримання та екстрадицію Дмитра Липового, а також опротестувати рішення Печерського суду і скасувати абсурдне переслідування учасників Революції. Якщо Липового буде доставлено в Україну як злочинця, це зганьбить державу і викличе масштабну акцію протесту", - написав журналіст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА