11:41 01.05.2021

Столична влада не має повноважень заборонити проведення мирних акцій і зборів - КМДА

2 хв читати
Столична влада не має повноважень заборонити проведення мирних акцій і зборів - КМДА

Міська влада не дає дозволів, не погоджує і не може заборонити проведення мирних акцій і зборів, гарантоване громадянам Конституцією Україна, йдеться в заяві Київської міської державної адміністрації у зв'язку з проведенням у Києві маршу з нагоди річниці створення дивізії Ваффен СС "Галичина".

Зазначено, що відповідно до процедури організатори акції повідомляють міській владі та правоохоронцям про проведення тієї чи тієї акції. Зокрема, марш, що відбувся 28 квітня, був заявлений не як акція до дня створення дивізії СС "Галичина", а як патріотичний марш вишиванок.

"А ті, хто заявляє про те, що місто нібито мало заборонити марш, - або не компетентні і не знають Конституції і законів України, або свідомо маніпулюють. Оскільки мали б знати, що місто не має таких повноважень та механізмів", - наголосили в КМДА.

Уточнюється, що громадський порядок під час масових акцій забезпечують правоохоронці. Також правоохоронні органи розслідують та можуть притягнути до відповідальності громадян, що порушують закон.

"Пропаганді тоталітарних режимів не може бути жодного виправдання, навіть якщо хтось намагається прикритися вишиванками", - додали в КМДА.

Як повідомлялося, увечері в середу, 28 квітня, кілька сотень активістів провели в Києві марш вишиванок, присвячений річниці створення в період Другої світової війни дивізії військ СС "Галичина".

Міністерство закордонних справ України засудило проведення зазначеного маршу в Києві. Про засудження маршів, що популяризують війська СС, заявили також Верховна Рада та Офіс президента України.

"Очікуємо від Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ України встановлення всіх обставин події та притягнення до відповідальності всіх винних у порушенні закону. Правоохоронці мають для цього всі можливості", - наголосили в Офісі президента.

Крім того, від голови Київської міської державної адміністрації в ОП очікують "проведення перевірки системи узгодження масових акцій в столиці і повного звіту перед громадою Києва про те, чому стало можливим проведення цього так званого маршу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА