20:03 28.04.2021

НКРЕКП спростила умови приєднання до мереж - зміни до Кодексу систем розподілу

1 хв читати
НКРЕКП спростила умови приєднання до мереж - зміни до Кодексу систем розподілу

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), спростила умови приєднання до електромереж.

Відповідні зміни до Кодексу систем розподілу, затвердженого постановою енергорегулятора від 14 березня 2018 року №310, ухвалені на його засіданні в середу.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, зміни розроблені, зокрема, у зв'язку з необхідністю вдосконалення норм Кодексу з планування розвитку систем розподілу, а також на виконання дій щодо підвищення позиції України в рейтингу Світового банку Doing Business (розпорядження Кабміну від 4 грудня 2019 року №1413-р), і з метою вирішення низки важливих технічних питань, згідно з обумовленими на засіданні Нацради реформ у вересні минулого року пропозиціями.

Представник енергорегулятора, презентуючи зміни, назвав їх кардинальними, відзначивши насамперед те, що договори про приєднання стають публічними, і це унеможливлює нав'язування додаткових умов до них, а також додаткової плати та послуг.

Згідно з презентацією НКРЕКП, зміни до Кодексу також передбачають зменшення кількості документів до заяви про приєднання, спрощення для замовників акцептування умов договорів про приєднання, поліпшення інформування споживачів щодо планових та позапланових перерв в електропостачанні. Крім того, зміни передбачають, що електрифікація території, що підлягає комплексній забудові, має здійснюватися оператором систем розподілу (ОСР) за рахунок тарифу на розподіл шляхом включення до інвестпрограми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА