16:40 26.04.2021

П'ятьом чиновникам "Київгазу" повідомили про підозру за фактом вибуху в житловому будинку на Позняках

2 хв читати
П'ятьом чиновникам "Київгазу" повідомили про підозру за фактом вибуху в житловому будинку на Позняках

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури в межах розслідування за фактом вибуху в житловому будинку на Позняках 21 червня 2020 року повідомлено про підозру першому заступнику голови правління АТ "Київгаз" і ще чотирьом посадовим особам.

"Відповідно до висновку комплексної судової експертизи, службові особи АТ "Київгаз" під час здійснення повірки побутових лічильників газу у будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1, допустили порушення вимог низки нормативно-правових актів, зокрема "Правил безпеки систем газопостачання", "Кодексу газорозподільних систем" та інших у частині встановлення технологічної перемички (байпасу) у внутрішньобудинковий газопровід замість знятого лічильника газу", - повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Унаслідок порушення вищезазначених норм законодавства стався вибух газу, що призвів до обвалу конструкцій десятиповерхового багатоквартирного житлового будинку, загибелі п'яти осіб і травмування ще трьох.

Окрім того, внаслідок втрати житла мешканцям будинку завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 53 млн грн.

Так, 26 квітня за результатами розслідування першому заступнику голови правління АТ "Київгаз", трьом головним інженерам управлінь експлуатації газового господарства та начальнику служби охорони праці повідомлено про підозру в порушенні правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на підприємстві, особою яка зобов'язана їх дотримуватися, що спричинило загибель людей, тобто у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.

Одночасно зазначеним особам вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов'язком носити електронний засіб контролю.

Крім того, правоохоронці вживають заходів щодо заочного повідомлення про підозру ще одній особі, яка з серпня 2020 року перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області. Слідчі дії в кримінальному провадженні тривають.

Як повідомлялося, 21 червня о 10:00 у Дарницькому районі Києва на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, у десятиповерховому житловому будинку стався вибух, попередньо газоповітряної суміші, без подальшого горіння. Унаслідок вибуху п'ять осіб загинули, п'ять отримали травми. Були пошкоджені 40 квартир одного під'їзду, де зареєстровані 125 громадян. Були зруйновані 16 квартир із дев'ятого до четвертого поверху.

Міський голова столиці Віталій Кличко розпорядився виділити потерпілим унаслідок вибуху в житловому будинку на Позняках компенсації, а також повідомив, що будинок буде повністю демонтовано.

Начальник управління питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук повідомив, що перед початком демонтажу постраждалого внаслідок вибуху будинку на Позняках у Києві на будівлю буде встановлено додаткові конструкції, щоб уникнути нових обвалів. Після того, як кріплення було встановлено, розпочався процес винесення особистих речей жителів зі зруйнованих квартир. Після того, як усе майно буде винесено, розпочнеться демонтаж будівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА