16:56 24.04.2021

Астронавти корабля Crew Dragon-2 перейшли на МКС, екіпаж станції збільшився до 11 осіб

2 хв читати
Астронавти корабля Crew Dragon-2 перейшли на МКС, екіпаж станції збільшився до 11 осіб

Астронавти американського багаторазового корабля Crew Dragon-2 компанії SpaceX, який у суботу зістикувався з Міжнародною космічною станцією (МКС), перейшли на її борт, повідомило NASA.

Із їх прибуттям екіпаж станції досяг 11 осіб.

Стикування було здійснено в автоматичному режимі до модуля Harmony американського сегмента станції о 05:08 за часом східного узбережжя США. Через приблизно дві години між кораблем і станцією були відкриті люки.

На кораблі Crew Dragon-2 прибули представники одразу трьох космічних агентств: астронавти NASA Меган Макартур і Шейн Кімбро, астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Томас Песке і астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хосіде.

Вони приєдналися до екіпажу станції у складі космонавтів "Роскосмосу" Олега Новицького і Петра Дуброва й астронавта NASA Марка Ванде Гай, які прибули на МКС 9 квітня на кораблі "Союз МС-18", а також американських астронавтів Майкла Гопкінса, Віктора Гловера, Шеннон Вокера (яка є командиром станції) і астронавта Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Соїті Ногуті, що прибули на станцію 17 листопада 2020 року на кораблі Crew Dragon-1.

Через чотири дні, 28 квітня корабель Crew Dragon-1 із чотирма астронавтами повертається на Землю. На борту станції залишиться семеро людей.

Багаторазовий корабель Crew Dragon-2 був запущений на орбіту в п'ятницю за допомогою ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX зі стартового комплексу 39А на космодромі на мисі Канаверал у Флориді.

Екіпаж корабля Crew Dragon-2 працюватиме на МКС близько шести місяців. Він залишить її не раніше 31 жовтня. Капсула корабля матиме зробити м'яке приводнення на парашутах в Атлантиці.

Запуск на орбіту Crew Dragon-2 за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 здійснено в рамках комерційної пілотованої програми NASA і контракту з компанією SpaceX, яка є розробником корабля і носія. За оцінкою американського космічного агентства, вартість кожного місця астронавта в кораблі становить близько 58 млн дол.

Багаторазовий корабель Crew Dragon-2 здійснює вже другий політ до МКС. Першого разу його було використано під час випробувального пілотованого польоту Crew Dragon до МКС навесні минулого року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА