10:49 22.04.2021

Український консул виїхав з РФ і продовжить працювати в МЗС

2 хв читати
Український консул виїхав з РФ і продовжить працювати в МЗС

Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк залишив РФ у середу, в Україні він планує взяти коротку відпустку, щоб провести час із сім'єю і відновити сили, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Маємо розуміти, що робота українських дипломатів у Росії, фактично на території держави-агресора, сповнена численних викликів. Люди працюють в умовах посиленого тиску, перманентних загроз провокацій. До того ж, має місце нехтування російською стороною своїми зобов'язаннями в рамках Віденської конвенції про дипломатичні зносини, зокрема в частині гарантування безпеки іноземного дипломатичного корпусу", - сказав спікер агентству" Інтерфакс-Україна "в четвер.

Ніколенко наголосив, що в МЗС України високо цінують роботу Олександра Сосонюка й усіх співробітників українських дипломатичних установ в Росії.

"Після відпустки консул повернеться до зовнішньополітичного відомства та продовжить захищати національні інтереси нашої держави", - додав речник МЗС України.

Як повідомлялося, у ФСБ РФ повідомили про затримання в Санкт-Петербурзі консула України в цьому місті Олександра Сосонюка нібито під час отримання закритої інформації з баз російських правоохоронних органів.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін назвав провокацією дії ФСБ щодо Сосонюка, оскільки український консул не причетний до отримання секретної інформації з баз правоохоронних органів РФ. Єнін зазначив, що український дипломат не мав жодного стосунку до якихось баз даних, і "йдеться про брутальну провокацію з боку російських спецслужб на тлі загального загострення ситуації з російської сторони, яку ми спостерігаємо в усіх абсолютно сферах взаємодії з державою-агресором".

Пізніше МЗС РФ повідомило, що Сосонюк має залишити територію РФ протягом 72 годин. У свою чергу в МЗС України повідомили, що у відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства РФ у Києві повинен залишити територію України протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА