06:58 16.04.2021

Меркель приєднається до переговорів Макрона і Зеленського

1 хв читати
Меркель приєднається до переговорів Макрона і Зеленського

Канцлер Німеччини Ангела Меркель через відеозв'язок приєднається до переговорів президента Франції Еммануеля Макрона і президента України Володимира Зеленського, підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Між президентами України і Франції завтра буде абсолютно відверта розмова, і запевняю вас, що президент України не поступиться жодною принциповою позицією України і не перетне жодної "червоної лінії" нашої країни, захищаючи наші інтереси. А розмовляти з французами необхідно, тому що вони є важливим міжнародним гравцем і учасником нормандського формату, і приєднається пані Меркель до них, яка виступила з дуже чіткою заявою, настільки чіткою, що Росія навіть була змушена спростовувати цю заяву", - сказав Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер.

Він зазначив, що Меркель дуже чітко закликала президента РФ Володимира Путіна припинити нарощування Збройних сил на кордоні з Україною.

"Ми готові провести повноцінний саміт нормандської четвірки і говорити з Путіним у цьому форматі безпосередньо, але, на жаль, РФ уникає такого формату", - додав Кулеба.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА