11:31 15.04.2021

На засіданні РНБО у четвер обговорюватимуть ситуацію на Донбасі та розширення санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем

2 хв читати
На засіданні РНБО у четвер обговорюватимуть ситуацію на Донбасі та розширення санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем

На засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яке відбудеться у четвер, 15 квітня, обговорюватимуть ситуацію на Донбасі та питання розширення пакету санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем, повідомляє Офіс президента України.

"Сьогодні, 15 квітня 2021 року, під головуванням президента України Володимира Зеленського відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони. На порядку денному - детальне обговорення безпекової ситуації на сході країни, а також ситуації в національній економіці з огляду на розпочатий державою процес зламу багаторічних корупційних схем", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одне із ключових питань порядку денного РНБО буде розглянуто в таємному режимі і стосуватиметься обговорення ситуації на Донбасі.

Крім того, члени РНБО розглянуть другий розширений пакет персональних санкцій щодо організаторів та виконавців контрабандних схем.

"Контрабанда, яка за десятиліття набула загрозливих масштабів, суттєво підриває нашу економічну безпеку та потребує невідкладних рішень", - йдеться у повідомленні.

На засіданні також будуть обговорені ширші питання, що стосуються економічної безпеки держави. Серед важливих питань також кібербезпека.

Окремо, у розділі "Різне", будуть винесені на розгляд членів колегіального органу спеціальні питання від глави держави.

Раніше джерело агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило, що уряд готує процедуру депортації трьох колишніх громадян України відповідно до схвалених РНБО санкцій за контрабанду.

За даними джерела, зокрема, йдеться про Вадима Альперіна (громадянство Ізраїлю), Араїка Амірханяна (громадянство Вірменії) та Олександра Єрімічука (громадянство Румунії).

"15 квітня РНБО має провести чергове засідання з метою ухвалення подальших рішень для захисту національної безпеки нашої держави", - зазначив співрозмовник агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли ЄС 8 травня розглянуть План для України, необхідний для Ukraine Facility

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА