10:09 12.04.2021

Правоохоронці повідомили про підозру бойовику "МДБ ДНР", який катував полонених у підпільній в'язниці

1 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру бойовику "МДБ ДНР", який катував полонених у підпільній в'язниці

Правоохоронці під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури заочно повідомили про підозру бойовику так званого МДБ "ДНР", причетного до катувань полонених у Донецьку.

"Досудове розслідування встановило, що з 2017 року 28-річний учасник незаконного воєнізованого формування "Міністерство державної безпеки" так званої ДНР, перебуваючи на посаді оперуповноваженого, незаконно позбавляв волі та катував осіб на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у м. Донецьку", - повідомляє прес-служба прокуратури.

Зокрема, нібито за співпрацю з правоохоронними органами України правопорушник, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, застосовував до цивільних осіб фізичне насильство, завдаючи ударів ногами і руками по тілу, примусово занурював голову потерпілих у ємність із водою.

Бойовику інкримінують ч. 1 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (участь у не передбачених законом воєнізованих формуваннях, порушення законів і звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Зазначено, що загалом заочно повідомлено про підозру у зазначених злочинах десятьом зловмисникам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА