19:49 06.04.2021

Правоохоронці зібрали докази розтрати коштів, виділених на ремонт відділення Інституту НАМНУ

2 хв читати
Правоохоронці зібрали докази розтрати коштів, виділених на ремонт відділення Інституту НАМНУ

Слідчі Національної поліції зібрали докази незаконної розтрати бюджетних коштів, виділених на реконструкцію одного з відділень Інституту Національної академії медичних наук України, - це вже другий такий епізод в НАМНУ за останні кілька років.

Як повідомляє управління комунікації Національної поліції, фігурант нового епізоду підписав документи, що містять завідомо завищену вартість виконаних робіт.

"У 2019 році поліцейські розпочали кримінальне провадження щодо розтрати державних коштів, які призначалися для проведення реконструкції відділень Інституту Національної академії медичних наук України. В лютому минулого року слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо службових осіб медзакладу та підприємств-підрядників за фактами зловживання службовим становищем. Фігуранти вчинили службове підроблення та розтратили понад 10 млн грн державних коштів під час проведення реконструкції одного з відділень", - зазначають у поліції.

Там наголошують, що наразі слідчі управління розслідувань корупційних злочинів ГСУ Нацполіції, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора, встановили ще один факт розтрати державних коштів посадовцем медичного закладу за аналогічною схемою.

"Гроші мали бути використані на реконструкцію одного з відділень Інституту Національної академії медичних наук України", - уточнюють правоохоронці.

Вони зазначають, що доказову базу провини підозрюваного "зібрано в повному обсязі, матеріали з обвинувальним актом направлено до суду".

У разі, якщо провину фігуранта буде доведено в суді, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність на термін до трьох років і з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА