15:58 01.04.2021

На Луганщині відбулися навчання танкових резервів ЗСУ

2 хв читати
На Луганщині відбулися навчання танкових резервів ЗСУ

 У механізованій бригаді імені князя Романа Великого, яка виконує завдання за призначенням у Луганській області, відбулися навчання танкових резервів, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил у четвер.

"За легендою навчань, ворог прорвав оборону, а піхотинці змушені були відступити. Танкісти по тривозі, отримали наказ здійснити марш в район очікування з подальшим виходом на вогневі рубежі. Під час розвідки боєм, панцирники визначили головні сили противника та змусили його виявити себе. Коли противник викрив себе, в бій вступили основні сили танкового резерву", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у Facebook.

У ньому наголошується, що умовний ворог не здавався і здійснював ураження артилерією, внаслідок чого танкісти, щоразу отримуючи нові команди про зміну обстановки, в умовах бою блискавично відреагували - відійшли, щоб знайти слабке місце в обороні ворога, і повернути втрачені позиції.

"Для безпечного відходу танкісти застосували димову завісу, щоб ввести в оману противника, замаскували свої дії. Як результат, танковий підрозділ, здійснивши перегрупування, контратакував ворога з іншого флангу, де наступ був найменш очікуваний", - наголошують у штабі.

Там додають, що "поки тривав бій, від удару з неба танкістів прикривали зенітники, адже загрози слід очікувати не тільки з землі, а й з повітря".

"Злагодженого потужного вогневого натиску українських сил ворог не витримав. І це – тільки частина контрнаступальних дій, кажуть танкісти. За умов реальних бойових дій на оборону повернутих під час бою позицій стануть й інші підрозділи бригади", - повідомляють у прес-центрі.

Водночас там зазначають, що танкові підрозділи відповідно до Мінських домовленостей віддалені від лінії зіткнення й участі в бойових діях не беруть уже тривалий час.

Повідомляється також, що танкісти зазначеної бригади тричі ставали найкращим танковим підрозділом України і двічі захищали честь України на міжнародних танкових змаганнях, вдосконалювали майстерність у контрнаступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА