10:53 01.04.2021

Понад 60% українців підтримують "жорсткий карантин" у разі погіршення ситуації з COVID-19 - опитування

2 хв читати
Понад 60% українців підтримують "жорсткий карантин" у разі погіршення ситуації з COVID-19 - опитування

Понад 60% українців підтримують упровадження в країні "жорсткого карантину" в разі погіршення ситуації з COVID-19, свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 26-28 березня 2021 року.

За даними дослідження, 58% часто стежать за новинами про коронавірус, 21% роблять це іноді, 12% - рідко, 8% взагалі не цікавляться такими новинами. Зі зростанням рівня захворюваності інтерес до цієї інформації збільшився.

Так, 63% підтримують упровадження "жорсткого" карантину, якщо захворюваність на коронавірус суттєво зростатиме, 34% - протилежної думки. З початку березня спостерігається зростання підтримки "жорсткого" карантину.

Абсолютна більшість (84%) вважають, що в Україні насамперед не вистачає порядку, навіть якщо це обмежить певні свободи. 11% відповіли, що країні не вистачає свободи, навіть якщо це зменшить порядок. Зазначається, що запит на порядок у динаміці зростає і нині перебуває на найвищому рівні, починаючи з 2017 року.

Зі сфер безпеки опитані найкраще оцінили захист від надзвичайних ситуацій (добре або задовільно оцінили 59%). Переважно краще також оцінили захист від терористичних загроз (48%) і соціальний захист (50%). Безпеку на дорогах добре або задовільно оцінили 47%, безпеку життя та майна громадян - 43%, охорону здоров'я - 40%, захист прав людини - 39%, екологію - 37%, захист від епідемій - 34%. Захист у сфері нелегальної міграції добре або задовільно оцінили 40%, водночас чверть не змогла дати жодної оцінки).

Однак найменш захищеними громадяни вважають себе у сфері правосуддя (добре або задовільно оцінили 26%) і захисту від корупції (12%).

Опитування проводили методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонне інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2 500 респондентів.

Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА