13:05 24.03.2021

СБУ знайшла схрон із вибухівкою і боєприпасами російського виробництва на Харківщині

2 хв читати
СБУ знайшла схрон із вибухівкою і боєприпасами російського виробництва на Харківщині

Контррозвідники Служби безпеки України виявили в Харківській області схрон із бойовими засобами ураження, зокрема з реактивними штурмовими гранатами РШГ-1, виробленими в Російській Федерації.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, схрон було знайдено в результаті слідчих дій стосовно бойовика "ЛНР", якого контррозвідка СБУ затримала напередодні.

"Співробітники спецслужби під час проведення подальших слідчо-оперативних дій виявили у бойовика нотатки із GPS-координатами, які вказували на місце в лісі неподалік Харкова. За результатами пошукових заходів виявлено схованку із щільно упакованими військовими засобами ураження російського виробництва", - написав Абдула.

За його словами, у схроні правоохоронці виявили й вилучили 10 гранат РШГ-1, РПГ-22, РПГ-26; дві протипіхотні міни МОН-50; 30 гранат Ф-1 і РГД-5, 20 запалів до ручних гранат; майже 6 кг пластичної вибухівки; шість електродетонаторів; дві запалювальні трубки; а також десятки метрів детонуючого та вогнепровідного шнурів; електропровід і елементи живлення; понад 2200 патронів калібру 5,45 і 7,62 мм.

За попередніми висновками спецслужби, схованку облаштували учасники незаконних збройних формувань для вчинення терористичних актів на підконтрольній українській владі території.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають подальші слідчо-оперативні дії для встановлення осіб, причетних до організації злочину. Операція проводилася під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, раніше контррозвідка СБУ затримала в передмісті Харкова громадянина України, який воював на боці т.зв. ЛНР проти українських військовослужбовців, був поранений, пройшов лікування в РФ, а потім був засуджений там і відсидів термін за оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання чоловік повернувся в Україну.

Затриманому було оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи або терористичної організації) і ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА