16:20 23.03.2021

Разумков запросив делегацію Палати депутатів Люксембургу відвідати Україну

2 хв читати
Разумков запросив делегацію Палати депутатів Люксембургу відвідати Україну

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відзначає конструктивну співпрацю України та Люксембургу на міжпарламентському рівні на міжнародних майданчиках, повідомляється на сайті українського парламенту.

"Наші держави конструктивно співпрацюють на міжнародних майданчиках, зокрема в рамках ПАРЄ. Україна цінує підтримку, яку надавав Люксембург ще на початку анексії Криму", - сказав Разумков на зустрічі з представниками комітету закордонних та європейських справ Палати депутатів Люксембургу у вівторок.

На думку голови Верховної Ради, важливими елементами міжпарламентського співробітництва є обмін візитами та формат особистих зустрічей на різних рівнях. "Важливі також співпраця та координація наших парламентських делегацій на міжнародних майданчиках", - сказав він.

Після цього Разумков запросив делегацію Палати депутатів Люксембургу відвідати Україну.

Спікер парламенту сподівається, що члени комітету із закордонних та європейських справ Палати депутатів Люксембургу й надалі підтримуватимуть зусилля України щодо відновлення її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах. Він звернув увагу на спроби України досягти прогресу в мирному врегулюванні російсько-українського збройного конфлікту. Разумков також висловив подяку Люксембургу за постійну санкційну політику щодо РФ.

"Ми добре пам'ятаємо, що Люксембург був непостійним членом Ради Безпеки ООН, і саме ваші представники мали чітку позицію та надавали допомогу нашій країні", - додав Разумков.

За словами голови парламенту, у 2014 році Україна обрала для себе свій шлях - до ЄС та НАТО, і це рішення закріплене у Конституції. "Ми зробили свій вибір і відходити від нього не будемо. Однак частина наших територій окупована, і ми продовжуємо втрачати наших військовослужбовців. За останні чотири дні ми втратили двох військових", - констатував Разумков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА