22:30 22.03.2021

Санкції США проти КНР є не самоціллю, а частиною загальної політики

2 хв читати
Санкції США проти КНР є не самоціллю, а частиною загальної політики

Санкціями, які США вводять проти Китаю, не вичерпується вся американська політика щодо КНР, такі обмеження - знак незгоди Вашингтона з китайською внутрішньою політикою, заявив телеканалу MSNBC радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

"Це (санкції - ІФ) не вся відповідь, а частина відповіді, яку США дають разом з союзниками і партнерами", - так прокоментував він введені в понеділок США, ЄС і Канадою санкції за порушення, за версією цих сторін, китайською владою прав людини в Сіньцзяні.

За його словами, США "не вірять, що будь-які конкретні санкції, будь-які цілі для санкцій складають всю політику". Він пояснив, що йдеться про "загальну стратегію", де санкції комбінуються з іншими засобами для того, щоб направити Китаю чіткий сигнал про неприйняття якихось аспектів його внутрішньої політики.

Також Салліван заявив, що США не очікують простих відносин з КНР, і, хоча готові "агресивно боротися проти поведінки" Китаю, яку Вашингтон визнає неприпустимою, але одночасно з тим США бачать сфери, де вони можуть працювати з КНР заради американських національних інтересів.

Минулого тижня на Алясці відбулись переговори між делегаціями США і КНР. Тоді держсекретар США Ентоні Блінкен і радник Салліван провели дводенну зустріч з членом політбюро ЦК Компартії Китаю Ян Цзечи і главою МЗС КНР Ван І. Це були перші безпосередні контакти між настільки високопоставленими представниками обох країн - за адміністрації президента США Джо Байдена.

Згодом радник Салліван назвав переговори жорсткими і непростими. Глава канцелярії Комісії ЦК Компартії Китаю у закордонних справах Ян Цзечи підтвердив, що між сторонами збереглися серйозні протиріччя з низки питань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА